lørdag 26. desember 2015

mandag 21. desember 2015

Nordlys over Oslo 20.12

Fikk endelig tatt noen nordlysbilder. Tatt ved Nøklevann 20.12.15.
Var ikke godt forberedt så alle innstillinger på kameraet var ikke riktig men lyset var så kraftig at de ble ganske kule.








mandag 14. desember 2015

Myrkdalen 10-13 desember

Myrkdalen, stedet som leverer desemberpudder i år igjen.
Reiste over med turkompis Martin torsdag. Et skikkelig grisevær med kolonnekjøring på Hemsedalsfjellet gjorde turen ekstra lang da vi måtte kjøre Filefjell. 
Regn på andre siden av fjellet skremte oss ikke da vi regnet med at det kom som snø i høyden...og det gjorde det:-) Vel innlosert på hytta hos Midttun camping var det bare å hoppe i seng for å være klare til skifredag. Vi våknet til tung tåke og plussgrader men det kunne ikke stoppe oss nå. frokosten ble slukt og opp i fjellet bar det. Da vi ankom anlegget snødde det som antatt, ikke tørr fin snø men snø er snø. Dagen gikk med til å kjøre opp lia over hyttefeltet så godt vi kunne.

Bilder fa fredag:





Lørdagen var kuldegradene så vidt på vår side og snøen hadde tørket opp:-)
Fellene kom på og vi hastet opp lia for urørt snø før pudderjagerne fra anlegget kom. Vi rakk en tur i urørt snø før vi møtte de første på vei opp tur to. Denne gangen gikk vi lenger opp på fjellet før fellene ble tatt av og nok en fin tur ned med pudderpumping, denne gang i en ny linje som ikke var oppkjørt. Vel nede ved bilen ble det lang lunsj og avslapping før vi pakket med hodelykter, la på fellene og trasket opp igjen. Nå ble ture ennå lenger og vi stoppet ikke før vi var langt oppe på snaufjellet hvor ingen fra anlegget kunne nå. Hodelyktene kom på og nedkjøringen med kraftig lys på panna tok fatt. Det snødde og blåste godt men fy steike så kult å kjøre ski med hodelykt, det skal gjøres igjen:-)

Bilder fra lørdag:

   Foto: Martin Herrström

   Foto: Martin Herrström






Søndag våknet vi og var usikre på hva vi skulle gjøre da tåka hang tungt nede i dalen hvor vi bodde. I tillegg hadde Martin en vond tå. Vi pakket bilen og vasket oss ut av hytta....og satte snuta mot Oslo i ca 300m før vi sa "nei, ikke faen om vi skal hjemmover uten å ha vært oppom fjellet og sjekket". Bilen ble snudd og ferden gikk opp til fjellandsbyen som lå der og badet i sol og 5 minus. Jeg hadde sett på en rygg jeg hadde lyst til å sjekke ut, den så kjørbar ut på kart og nedenfra så fellene kom på for en rask tur. Vi kom opp til snaufjellet etter en drøy time. Der opp var det vindstille og solen varmet. Vi gikk litt til og store vidder med fantastisk tørr snø kom til syne. De som kjenner meg vet at jeg kan bli litt ivrig av å se slikt:-) Heldigvis var ikke Martin tung og overtale så vi satte oppover i godt driv. Oppe på toppen kom tåka snikende men den forsvant heldigvis før vi var klare til å sette utfor. det som ventet oss skulle vise seg verdt hver meter vi gikk opp ganget med 1000:-) Fantastisk skikjøring på store vidder med små lekeskavler kun avbrutt av et par bildestopp ble unnagjort før vi satte kursen ut i det ukjente på tidligere nevnte rygg. Det skulle vise seg å være det optimale valget da snøen ble dypere og dypere etter hvert som vi hoppet nedover på pudderputer og utfor kule heng i perfekt åpen skog.
Da vi kom ned til veien var det vill jubel og adrenalin som pumpet. Begge var enige i at dette var en av de bedre turene vi hadde hatt. Hjemmturen ble betraktelig lettere da vi kun satt og gliste de første timene;-)
Nå venter julebord og julefeiring med familien før nye puddereventyr...

Bilder fra en fantastisk søndag:

   Foto: Martin Herrström